Onlinefarmakeio24
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ισχυρή στύση
Kαλή τιμή
Χάπια ΣΔ

Glucophage (Μετφορμίνη)

4.3

Στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που είναι και η μορφή που εμφανίζεται στο 90% των ιατρικών περιπτώσεων (λιγότερο συχνά από διαβήτη τύπου 1 και διαβήτη κύησης). Πιο συγκεκριμένα, τα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Διαβήτη στην Ελλάδα δείχνουν ότι στην χώρα μας πάνω από 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτή τη νόσο (στατιστικά του 2021).

Ένα από τα πιο συνηθισμένα φάρμακα που λαμβάνουν οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 είναι η Μετφορμίνη είτε μέσω του αρχικού φαρμάκου που είναι το Glucophage είτε μέσα από κάποιο γενόσημο. Όμως, όπως αναφέρει ο γαληνός και το φύλλο οδηγιών, το φάρμακο μπορεί να χορηγηθεί και σε άλλες περιστάσεις οι οποίες θα αναφερθούν παρακάτω.

Ιδιότητες Μετμορφίνης και τρόπος δράσης

Η δραστική ουσία που περιέχεται στο Glucophage, η Μετμορφίνη αποτελεί τμήμα μιας κατηγορίας ουσιών που έχουν το όνομα διγουανίδες. Ουσιαστικά, μειώσει την γλυκόζη που δημιουργείται από το συκώτι αποσκοπώντας στο να είναι ο οργανισμός πιο ευαίσθητος στην ινσουλίνη. Αυτό είναι χρήσιμο για ένα μεγάλο αριθμό παθήσεων που είναι συχνές στις μέρες μας.

Τα θετικά στοιχεία του Glucophage

Πρόκειται για ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση μιας σημαντικής νόσου όπως είναι ο διαβήτης τύπου ΙΙ. Όσοι λαμβάνουν το φάρμακο αυτό βλέπουν βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους καθώς η καθημερινότητά τους γίνεται πιο εύκολη. Ακόμη, καθώς οι άνθρωποι αυτοί δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την υγεία τους, έχουν καλύτερη ψυχολογική διάθεση και όρεξη για να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες στη ζωή τους.

Ασθένειες που καλύπτει το γενόσημο Glucophage

Αν πάσχετε από διαβήτη τύπου 2, τότε υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα ο γιατρός σας να σάς έχει ήδη συνταγογραφήσει το φάρμακο αυτό. Ακόμη, χορηγείτε ευρέως στους παχύσαρκους ανθρώπους καθώς έχει διαπιστωθεί ότι έχουν σημαντικά υψηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη. Έχει και άλλη χρήση:

Πολυκυστικές ωοθήκες και θυροειδής

Πρόκειται για δύο παθήσεις που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν τις γυναίκες ολοένα και παραπάνω. Τα πρώτα συμπτώματα που βιώνουν οι γυναίκες, τα οποία τους οδηγούν στο γιατρό για εξετάσεις είναι:

 • Δυσκολία στο αδυνάτισμα
 • Ακανόνιστες περίοδοι
 • Έντονη επιθυμία για νερό και γλυκά
 • Αυξημένη τριχοφυΐα
 • Έντονοι πόνοι στην περίοδο

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ενδείξεις ότι μπορεί να υποβόσκει ένα γυναικολογικό πρόβλημα. Αν μετά τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστωθεί είτε ζήτημα με πολλαπλές κύστες στις ωοθήκες είτε θυροειδής, τότε ο γιατρός μπορεί να χορηγήσει αντισυλληπτικά ή Μετμορφίνη. Το φάρμακο Glucophage είναι διαθέσιμο σε 500mg, 850mg και 1000mg. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι γιατροί ξεκινούν με την μεγαλύτερη δοσολογία, τα 1000mg, καθώς βοηθά όπως και η δίαιτα για αδυνάτισμα και μετά από ένα χρονικό διάστημα (είτε εξάμηνο είτε χρόνος), αναπροσαρμόζουν την δόση, ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Προμήθεια σε φάρμακο Glucophage 1000mg

Αν πάσχετε από μία από τις ασθένειες που αναφέραμε παραπάνω, τότε είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε ήδη την δραστική ουσία Μετφορμίνη που περιέχεται στο Glucophage και να το λαμβάνετε συχνά. Τότε, δεν απαιτείται να έχετε κάποια συνταγή γιατρού και μπορείτε να το αγοράσετε από όπου θέλετε. Επιλέγοντας το δικό μας διαδικτυακό κατάστημα, μπορείτε να επωφεληθείτε από την καλή τιμή που έχουμε στα χάπια Glucophage για οποιαδήποτε περιεκτικότητα σε δραστική ουσία θέλετε έως τα 1000mg , ενώ παράλληλα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πραγματοποιείτε τις αγορές σας με ασφάλεια. Το γενόσημο Glucophage που προσφέρουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε τα οφέλη του.

Ενδεικτικός τρόπος χορήγησης

Το φάρμακο αυτό προορίζεται για λήψη από ενήλικες. Μια συνηθισμένη δοσολογία είναι τα 500mg κάθε 12 ώρες. Διαφορετικά μπορείτε να πάρετε 850mg μία φορά την ημέρα. Όμως, καθώς κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, ο εκάστοτε γιατρός θα σας ενημερώσει για το τι είναι κατάλληλο ανάλογα με την πάθηση που αντιμετωπίζετε.

Πλεονεκτήματα αγοράς μέσω διαδικτύου

Σίγουρα υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την επιλογή ενός διαδικτυακού φαρμακείου, έναντι ενός φυσικού καταστήματος. Το μεγαλύτερο από όλα είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε την παραγγελία σας σε όποια διεύθυνση επιθυμείτε, είτε είναι το σπίτι σας είτε ο χώρος εργασίας σας. Οι εμπειρίες των πελατών είναι θετικές και προτιμούν ανεπιφύλακτα το κατάστημά μας για τις αγορές τους.

Τιμή Glucophage σε χάπια

Αν δεν έχετε λάβει ακόμα το σκεύασμα, θα πρέπει να εξεταστείτε από τον γιατρό σας πριν να ξεκινήσετε να λαμβάνετε τα χάπια, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Ευτυχώς, διατηρούμε την τιμή του προσιτή και δεν χρειάζεται κάθε μήνα να πηγαίνετε στο γιατρό για νέα συνταγογράγηση.

Λίστα θεμάτων για συζήτηση με τον γιατρό

Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται και αγχώνονται όταν πρέπει να επισκεφτούν τον ιατρό τους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να ετοιμάσετε από πριν μία λίστα με θέματα που θέλετε να τον ρωτήσετε προκειμένου να λάβετε όλες τις πληροφορίες που θέλετε. Μερικές από αυτές τις ερωτήσεις είναι:

 • Τι είναι το φάρμακο που θα πάρω και πώς θα με βοηθήσει;
 • Να λαμβάνω το φάρμακο πριν ή μετά το φαγητό
 • Για πόσο καιρό πρέπει να το παίρνω;
 • Αν δω αποτελέσματα γρήγορα, μπορώ να το σταματήσω;
 • Είναι κατάλληλο για αδυνάτισμα;
 • Μπορώ να δώσω αίμα αν παίρνω Glucophage; (Στις περισσότερες περιπτώσεις ναι, εκτός αν ακολουθείτε κάποια άλλη αγωγή. Ενημερώστε το κέντρο αιμοληψίας για το ιστορικό σας και εκείνοι θα σας καθοδηγήσουν.)

Μπορεί να επιδεινώσει άλλες ασθένειες όπως αυτοάνοσα και κατάθλιψη;

Κύηση και θηλασμός με Glucophage

Ένα μικρό ποσοστό των εγκύων πάσχει από διαβήτη κύησης. Όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις ο μαιευτήρας αποφεύγει να δώσει το Glucophage και επιλέγει άλλες αγωγές με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε Μετμορφίνη. Καθώς θηλασμός και εγκυμοσύνη είναι στενά συνδεδεμένα, καλό θα ήταν να αποφύγετε την αγωγή αν βρίσκεστε σε μία από αυτές τις καταστάσεις.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Στις περισσότερες φορές, το Glucophage λαμβάνεται ως μονοθεραπεία και δεν συνδυάζεται με άλλη φαρμακευτική αγωγή. Θα πρέπει να αποφεύγονται ουσίες και αλκοόλ καθώς ενδέχεται να προκληθεί γαλακτική οξέωση, ιδιαίτερα αν δεν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, αν νηστεύετε ή αν ακολουθείτε κάποια εξαντλητική δίαιτα με στόχο την καλύτερη φυσική κατάσταση και απώλεια βάρους.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν θα πρέπει να παίρνετε αυτά τα χάπια, αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά σας ή κάποια σοβαρή πάθηση στο συκώτι, καθώς μπορεί να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Ημερομηνία λήξης και φύλαξη του προϊόντος

Όπως αναφέρει το φυλλάδιο του φαρμάκου που εσωκλείεται στη συσκευασία του, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αν έχουν παρέλθει 3 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του. Για να το δείτε αυτό, αρκεί απλά να κοιτάξετε την ημερομηνία που αναγράφεται στο κουτί.

Θα πρέπει να φυλάσσεται σε σκιερό μέρος και σε σημείο που δεν το φτάνουν τα παιδιά, για την αποφυγή ατυχημάτων. Αποφεύγετε να το αποθηκεύετε στο μπάνιο σας, καθώς οι υδρατμοί ενδέχεται να αλλοιώσουν το περιεχόμενο. Μπορείτε να φυλάξετε σε ένα ντουλάπι της κουζίνας ή της αποθήκης σας (αν έχετε).

Παρενέργειες από τη χρήση του Glucophage

Σε γενικές γραμμές το φάρμακο αυτό απορροφάται καλά από τον οργανισμό, χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερα ζητήματα στο στομάχι ή σε άλλο όργανο. Σε λίγες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν τα παρακάτω:

 • Πόνος στην κοιλιά και ναυτία
 • Εμετός και διάρροια
 • Υψηλές τιμές στο γαλακτικό οξύ στο αίμα (συνήθως όταν λαμβάνεται μεγάλη δόση)
 • Απώλεια όρεξης για φηγητό
 • Άσχημη γεύση στο στόμα

Οι παρενέργειες αυτές συνήθως φεύγουν μετά από τις πρώτες ημέρες λήψης του φαρμάκου. Όμως, αν βιώσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα σε έντονο βαθμό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για καθοδήγηση και επόμενα βήματα.

Ο λογαριασμός μου Ο λογαριασμός μου

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στην χρησιμοποίηση των cookies από εμάς.

Κατάλαβα