Onlinefarmakeio24
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ισχυρή στύση
Kαλή τιμή
Χάπια ΣΔ

Αιμοσπερμία: Γιατί βγαίνουν κομμάτια αίμα στο σπέρμα κατά την εκσπερμάτωση

Η σεξουαλική κορύφωση στον άντρα ανταμοίβεται σχεδόν πάντα από οργασμική απόλαυση και έναν πίδακα σπέρματος. Αυτό σχετίζεται άμεσα με το ένστικτο της αναπαραγωγής, η ηδονή αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την επιτυχή γονιμοποίηση του ώριμου ωαρίου που βρίσκεται προστατευμένο βαθιά μέσα στο γυναικείο σώμα, πέραν του ενστίκτου για απογόνους που θα αναπαράγουν τα γονίδιά του στην επόμενη γενεά. Αν όμως ο άντρας αντιληφθεί κάποια ίχνη αίματος στο σπέρμα του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πράξης, η ηδονή μπορεί να καταλήξει σε άγχος και φόβο για κάποιο πιθανό θέμα υγείας στην πιο ευαίσθητη περιοχή.

Πότε εμφανίζεται αίμα στο σπέρμα;

Είναι μια δραματικότατη στιγμή, βγαλμένη θα έλεγες από προβολή ταινίας φρίκης ή αιμοσταγούς θρίλερ, όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά αίμα στο σπέρμα, γιατί κατά το πλείστον δίνει την εντύπωση ότι η εκκένωση στο σύνολό της αποτελείται από φρέσκο αίμα. Δεν έχουν έτσι τα πράγματα όμως, όπως αναλύεται ενδελεχώς κατωτέρω. Μπορεί να παρουσιαστεί σε όλες τις ηλικίες αιμοσπερμία, αλλά στατιστικά εμφανίζεται τακτικότερα σε άντρες στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, αιφνιδιαστικά και ενίοτε χωρίς την ύπαρξη άλλων ενοχλήσεων. Ομάδα μελετητών διεξήγαγε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Impotence Research τον Δεκέμβρη του 2013 σε δείγμα εκατό εξηνταπέντε ασθενών που παρουσίασαν αιματώδη έκκριση. Από αυτούς ένα ποσοστό εξηντατέσσερα τοις εκατό ήταν κάτω των τεσσαράκοντα ετών.

Τι δείχνει το αίμα κατά την εκσπερμάτωση;

Το αίμα κατά την εκσπερμάτωση μπορεί να πηγάζει από διάφορα σημεία του ουροποιητικογεννητικού συστήματος. Όσο αλλόκοτο και αν ακούγεται, περίπου οι μισοί όσων εμφανίζουν αιμοσπερμία δεν καταφέρνουν ποτέ να ανακαλύψουν την ακριβή αιτία που την προκάλεσε. Με άλλα λόγια η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και παραδέχεται την αδυναμία της. Όταν τυχαίνει αυτό μιλάμε για πρωτογενή αιματοσπερμία, όπως αποκαλείται επίσης αυτή η κατάσταση. Συχνότατη αιτία είναι κάποια επέμβαση στον προστάτη, είτε πρόκειται για βιοψία, είτε για χειρουργείο. Υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο τραυματισμό, από αυτούς που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της συνουσίας ή από κάποια άσχετη αιτία, όπως ποδηλατικό ατύχημα π.χ.

Η εκσπερμάτωση με αίμα είναι σημάδι καρκίνου;

Αν ένας άντρας ζήσει την απαίσια εμπειρία που είναι η εκσπερμάτωση με αίμα, μπορεί να περάσει από το μυαλό του είναι ότι πρόκειται για καρκίνο. Όπως εξηγεί ο ιατρός και αρχισυντάκτης των εκδόσεων της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Μάρκ Γάρνικ, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχει λόγος για να σημάνει συναγερμός. Εν τούτοις, κάποιος καλοήθης ή κακοήθης όγκος στους όρχεις, τον προστάτη ή άλλα όργανα που άπτονται της περιοχής, δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκλειστεί. Μια έρευνα του ονομαστού ιδρύματος Northwestern University σε ένα εκτεταμένο δείγμα άνω των εικοσιέξι χιλιάδων ασθενών, έδειξε ότι ανάμεσα σε αυτούς που έπασχαν από αιματοσπερμία, σχεδόν το δεκατέσσερα τοις εκατό είχε εκδηλώσει καρκίνο του προστάτη χωρίς να το έχει αντιληφθεί, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με αυτούς που δεν εμφάνισαν αίμα στο σπέρμα.

Είναι η αιμοσπερμία επικίνδυνη για τη σύντροφό μου;

Όπως προείπαμε, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αιμοσπερμία δεν αξιολογείται ως κάτι το παθολογικό, αλλά ως κάποιο σύμπτωμα με απροσδιόριστη αφορμή. Δεν συντρέχει λοιπόν ουδείς λόγος ανησυχίας για το ζευγάρι σας στο σεξ. Πολλά ζευγάρια κάνουν έρωτα κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρήσεως, κάτι που δεν είναι ιατρικά απαγορευμένο. Παρά ταύτα, αιματηρή κένωση σπέρματος μπορεί να οφείλεται σε κάποιο νόσημα που μεταδίδεται με το σεξ, αυτομάτως συνεπάγεται λοιπόν ότι αν δεν έχετε κάνει τις σχετικές εξετάσεις για να αποκλείσετε αυτήν τη δυνατότητα, είναι επιτακτικό να φορέσετε προφυλακτικό.

Αίμα σε κομμάτια κατά την εκσπερμάτωση

Η σύσταση του σπέρματος κάθε άντρα είναι διαφορετική. Συνήθως έχει πηκτικές ιδιότητες όμως κάποιες φορές συμβαίνει το αντίθετο. Ειδικά αν περιέχει προστατικό υγρό σε μεγάλες ποσότητες, η πήξη του αίματος καθυστερεί ή ματαιώνεται, όπως αναφέρουν οι Τσαρλς Χάγκινς και Γουίλιαμ Νιλ σε άρθρο τους στην έγκυρη έκδοση «Πειραματική Ιατρική». Όσοι εκδηλώσουν αιμοσπερμία μπορεί να δουν αίμα σε κομμάτια κατά την εκσπερμάτωση ή να παρατηρήσουν ότι το υγρό που εκχέεται έχει μια ροδαλή έως πορφυρή απόχρωση. Τις πιο πολλές φορές, το μείγμα θα πάρει σταδιακά μια απόχρωση σκουριάς, πριν καθαρίσει εντελώς με την πάροδο του χρόνου.

Η αιμοσπερμία είναι γνωστή εδώ και πολλές χιλιετηρίδες. Μάλιστα την έχει περιγράψει και ο Ιπποκράτης, ο καλούμενος και πατέρας της ιατρικής, που γεννήθηκε στο νησί Κως του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα το 460 προ Χριστού και έχει αφήσει πολύτιμη παρακαταθήκη . Μπορεί να μην υποδηλώνει απολύτως καμία παθολογική κατάσταση, αλλά ο μόνος αρμόδιος για να το κρίνει είναι ο θεράπων ιατρός σας, ο οποίος θα αξιολογήσει αν συντρέχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης.Ο λογαριασμός μου Ο λογαριασμός μου

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στην χρησιμοποίηση των cookies από εμάς.

Κατάλαβα