Onlinefarmakeio24
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ισχυρή στύση
Kαλή τιμή
Χάπια ΣΔ

Αιτία για πρόωρη εκσπερμάτωση, λύσεις με φάρμακα και θεραπεία με ασκήσεις

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μια από τις συχνότερες σεξουαλικές δυσλειτουργίες, καθώς παρουσιάζεται σε ποσοστό εικοσιπέντε με τριάντα τοις εκατό των αντρών, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι περίπου το 1/3 του αντρικού φύλου θα παρουσιάσει αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση σε κάποια στιγμή της ενεργής ερωτικής ζωής του. 

Μια έρευνα που διεξήγαγε η Opinion Way το 2012 για λογαριασμό των Εργαστηρίων Μεναρίνι έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία: Το 50% των αντρών και το 43% των γυναικών απάντησαν ότι τους απασχολεί το θέμα της ΠΕ, στα πλαίσια της κοινής ερωτικής τους ζωής. 

Πώς μπορεί να οριστεί όμως η πρόωρη εκσπερμάτωση, πότε θεωρείται δηλαδή ότι ένας άντρας «τελειώνει» πρόωρα;

Από ιατρικής άποψης, η ΠΕ δε θεωρείται πάθηση, καθώς σε ότι αφορά την αναπαραγωγή ο άντρας λειτουργεί σωστά, δηλαδή υπάρχει στύση και εκσπερμάτωση. Όμως το σεξ είναι μια υπόθεση για δύο και για να υπάρξει εκατέρωθεν απόλαυση είναι σημαντικό να μπορεί να ελέγχει ο άντρας την στιγμή που θα ελευθερώσει το σπέρμα του ή απλά να καθυστερήσει αυτήν τη στιγμή.

Σχετικό Αρθρο: Αγορά γενόσημα φάρμακα Viagra 100mg (Sildenafil) χωρίς συνταγή στην Ελλάδα

Ορίζεται ότι υπάρχει ΠΕ όταν ο άντρας ολοκληρώνει μετά από ελαχιστοποιημένη σεξουαλική διέγερση, πριν, κατά ή ελαφρώς μετά τη διείσδυση, χωρίς να επιθυμεί να εκσπερματώσει ακόμη. Υπάρχουν δύο κατηγορίες κλινικών περιπτώσεων:

  • Η ΠΕ που συμβαίνει 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση σχεδόν σε κάθε ερωτική συνεύρεση.
  • Η ΠΕ που εκδηλώνεται ακόμη πιο πρόωρα, ακόμη και πριν από τη διείσδυση.

Ποια είναι η αιτία για πρόωρη εκσπερμάτωση;

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη και αποκλειστική αιτία για πρόωρη εκσπερμάτωση, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί ένα μέλος του ισχυρού φύλου να «τελειώσει πριν ακόμη ξεκινήσει». Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται:

  • Το ηλικιακό εύρος , καθώς η ΠΕ παρουσιάζεται με υψηλότερη συχνότητα στους πολύ νεαρούς άντρες
  • Το άγχος, που μπορεί να εμφανιστεί σε μια νέα σχέση και να ανατροφοδοτείται
  • Ο υπερθυροειδισμός

Ας σημειώσουμε εδώ ότι ενδέχεται κάποιοι άντρες να ολοκληρώνουν ταχύτατα μόνο με ορισμένες γυναίκες, ενώ με άλλες να μπορούν να κοντρολάρουν τον οργασμό τους.

Υπάρχει θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτωση;

Καθώς πρόκειται για μια πολύ διαδεδομένη κατάσταση, που προβληματίζει μεγάλο ποσοστό αντρών, όπως μαρτυρούν τα δεδομένα που προαναφέραμε, οι ειδικοί σεξολόγοι μπορούν να προτείνουν μια θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτωση προσαρμοσμένη στην ιδιοσυγκρασία και το ιστορικό κάθε άντρα που παρουσιάζει αυτό το σύνδρομο. Καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα, που πολλοί άντρες διστάζουν να αποκαλύψουν, είναι βάσιμα κατανοητό ότι η απόλυτη ειλικρίνεια ως προς την εκδήλωση του προβλήματος είναι εκ των ουκ άνευ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις για την πρόωρη εκσπερμάτωση;

Η βασική αρχή αντιμετώπισης της ΠΕ είναι η παραδοχή του προβλήματος και η επίσκεψη σε κάποιον ιατρό. Αυτός μπορεί να προτείνει λύσεις για την πρόωρη εκπσερμάτωση, όπως παραδείγματος χάρη μια σεξοθεραπεία, κατά μόνας ή με τον ερωτικό παρτενέρ, που αποσκοπεί στον έλεγχο της σεξουαλικής επιθυμίας με διάφορες τεχνικές χαλάρωσης. Το ζευγάρι θα πρέπει να επιμείνει στα προκαταρκτικά του σεξ, με έμφαση στην ικανοποίηση της γυναίκας, κάτι που θα αποφορτίσει τον άντρα και θα ελαττώσει το άγχος του για την επερχόμενη επαφή.

Αν η ΠΕ συμβαίνει σε ζεύγος με μόνιμο δεσμό που συνουσιάζεται χωρίς προφύλαξη, η χρήση προφυλακτικού μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα, ενδεχομένως και μόνιμα. Πράγματι, το προφυλακτικό μειώνει την ευαισθησία των νευρικών απολήξεων στην κεφαλή του πέους, ειδικά αν είναι κανονικό και όχι thin ή ultrathin. Κυκλοφορούν στο εμπόριο μάλιστα, από διάφορους κατασκευαστές, ειδικά προφυλακτικά με ενισχυμένη κάλυψη στην άνω μεριά.

Σχετικό Αρθρο: Παραγγελία Levitra 20mg χωρίς συνταγή από Ελλάδα σε χαμηλή τιμή

Ορισμένες στάσεις στο κρεβάτι επιτρέπουν επίσης αποτελεσματικότερο έλεγχο του βάθους και της έντασης της εισαγωγής και εξαγωγής στον κόλπο.

Αντιμετωπίστε την πρόωρη εκσπερμάτωση με ασκήσεις

Η τεχνική του Stop and Go παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από τους Γουίλιαμ Μάστερς και Βιρτζίνια Τζόνσον, δύο πρωτοπόρους ερευνητές που εισήγαγαν καινοτόμες ιδέες και αντιλήψεις από το 1957 μέχρι την δεκαετία του ’90. Στο βιβλίο τους « Human Sexual Response» που κυκλοφόρησε το 1966, προτείνουν μια συγκεκριμένη αγωγή για την πρόωρη εκσπερμάτωση με ασκήσεις, που σε γενικές γραμμές συνίσταται στη διακοπή της κίνησης εμπρός-πίσω όταν ο ερεθισμός μοιάζει ανέλεγκτος. Εν ανάγκη ο άντρας μπορεί να βγει από τον κόλπο, μέχρι να ανακτήσει την ηρεμία του και να επαναλάβει τη διείσδυση. Αυτό συνεχίζεται έως ότου συνηθίσει να χαλιναγωγεί τον οργασμό του κατά βούληση.

Ενδεδειγμένα φάρμακα για την πρόωρη εκσπερμάτωση

Η δαποξετίνη (dapoxetine) είναι το μόνο φαρμακοσκεύασμα που έχει αδειοδοτηθεί και πατενταριστεί σε 10 χώρες (Μεξικό, Νότιος Κορέα, Νέα Ζηλανδία και κάποιες στην Ευρωπαϊκή Ένωση) για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης σε άντρες ηλικίας 18-64 ετών. Τον τρόπο δράσης της και την εκτιμώμενη αποτελεσματικότητά της παρουσιάζουν οι EJ McCarty και WW Dinsmore σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο National Center for Biotechnology Information.

Στα φάρμακα για την πρόωρη εκσπερμάτωση συγκαταλέγονται και κάποια τζελ, τα οποία έχουν αναισθητική δράση και εφαρμόζονται τοπικά.

Με βάση τα προαναφερθέντα, αν ολοκληρώνετε νωρίς και το ταίρι των ερωτικών περιπτύξεων σας δεν φτάνει στην κορύφωση, μπορείτε να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να διεκδικήσετε μια πιο ολοκληρωμένη και μακρόχρονη επαφή. Κάντε μια εξονυχιστική έρευνα για τους υπάρχοντες τρόπους αντιμετώπισης και επισκεφθείτε κάποιον ειδικό, για να ζήσετε βράδυα με αμφίδρομη ερωτική ικανοποίηση.Ο λογαριασμός μου Ο λογαριασμός μου

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στην χρησιμοποίηση των cookies από εμάς.

Κατάλαβα