Onlinefarmakeio24
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ισχυρή στύση
Kαλή τιμή
Χάπια ΣΔ

Ανδρόπαυση: Η ανδρική κλιμακτήριος διαρκεί και φέρνει εξάψεις στους άνδρες

Κλιμακτήριος σημαίνει εμμηνόπαυση, σημαίνει μειωμένα οιστρογόνα, σημαίνει εν τέλει γυναίκα, σωστά; Ε λοιπόν όχι, δεν έχουν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Και οι άντρες περνούν παρόμοια φάση, με την έννοια της ορμονικής αλλαγής που επέρχεται αναποτρέπτως με την διέλευση του χρόνου. 

Τι σημαίνει ανδρόπαυση; 

Φανταστείτε ότι είστε ένας δρομέας που παίρνει μέρος σε μία κούρσα αντοχής. Στην αρχή της διαδρομής νιώθετε σα να τρέχετε πάνω σε σύννεφα, τα πόδια σας κινούνται μόνα τους σε ταχύ ρυθμό, η αναπνοή σας βγαίνει αβίαστα. Όσο εξακολουθεί ο αγώνας όμως, οι μυς σας βαραίνουν, οι αρθρώσεις σας γίνονται επώδυνες και το κίνητρό σας για να κόψετε το νήμα του τερματισμού εξασθενεί. Όμως, ολόγυρά σας παρατηρείτε άλλους άντρες που σας προσπερνούν αβίαστα και άκοπα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι, τι διαθέτουν εκείνοι που λείπει σε εσάς; Η απάντηση είναι: τεστοστερόνη. Ακριβολογώντας, έχετε και εσείς αυτή την ορμόνη που ταυτίζεται με τον αντρισμό, αλλά έχετε όλο και λιγότερη όσο περνούν οι μήνες και τα χρόνια και αφήνετε πίσω τα πρώτα και τα δεύτερα –άντα. Αυτή η προοδευτική ελάττωση ονομάζεται ανδρόπαυση.

Πώς εκδηλώνεται η ανδρική κλιμακτήριος;

Η ανδρική κλιμακτήριος εκδηλώνεται αλλοτρόπως από τη γυναικεία, με την έννοια ότι πρόκειται για μια προοδευτική μεταβολή των ορμονικών επιπέδων που διαδραματίζεται βαθμιαία και όχι για την κοσμογονική αλλαγή που παρατηρείται στο γυναικείο σώμα, όταν επέλθει το πλήρωμα του χρόνου για την διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Ένας μέσος άντρας τρυφερής ηλικίας έχει συνήθως πάνω από 1000 νανογραμάρια (δηλαδή ένα εκατομμυριοστό του γραμμαρίου) τεστοστερόνη ανά δεκατόλιτρο, μέχρι να φτάσει στην πέμπτη δεκαετία του βίου του. Τι γίνεται τότε; Η παραγωγή φθίνει με ρυθμό περίπου 1% ετησίως.

Σχετικό Aρθρο: Παραγγελία Levitra 20mg χωρίς συνταγή από Ελλάδα σε χαμηλή τιμή

Εντάξει, θα πείτε, ένα τοις εκατό δεν είναι και τίποτε σπουδαίο. Όμως, όταν ο άντρας σβήσει μια τούρτα με ογδόντα κεράκια, του έχουν μείνει μόλις 200 νανογραμμάρια ανά dl, δηλαδή το ένα πέμπτο. Ποιες είναι οι επιπτώσεις; Δεν έχει ενέργεια, δυσκολεύεται να ανεγερθεί από τον καναπέ και η ερωτική του όρεξη βρίσκεται στο ναδίρ. Δε φτάνουν αυτά, αυξάνεται ο λιπώδης ιστός και μειούται η μυϊκή μάζα, αλλά οι συνέπειες μπορεί να φτάσουν μέχρι την κατάθλιψη και μια καθηλωτική αίσθηση ματαιότητας και μελαγχολίας.

Πόσο διαρκεί και πότε τελειώνει η ανδρική κλιμακτήριος;

Δεν είναι ευχερές να καθοριστεί το πόσο διαρκεί η ανδρική κλιμακτήριος, καθώς δεν μπορούν να καθοριστούν επακριβώς τα όρια της, όπως συμβαίνει με τη γυναικεία κλιμακτήριο. Ορισμένοι δε νιώθουν τα συμπτώματα της σε ουδεμία φάση της ζωής τους, ενώ άλλοι με πιο ραγδαία μείωση τεστοστερόνης ταλαιπωρούνται για δέκα με είκοσι χρόνια, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσίευσε στην Ινδική Επιθεώρηση Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού ο καθηγητής Πάρμιντερ Σινχ. Θεωρητικά, η ανδρική κλιμακτήριος δεν τερματίζεται ποτέ, καθώς η τεστοστερόνη βαίνει διαρκώς μειούμενη με την πάροδο του χρόνου, αλλά σε κάποιο σημείο ο οργανισμός κατακτά μια ισορροπία και οι επιπτώσεις της είναι λιγότερο προφανείς.

Που οφείλονται οι εξάψεις στους άνδρες;

Είναι αρκετά σύνηθες να εμφανίζονται εξάψεις στους άντρες όταν εκδηλώνουν σοβαρή έλλειψη τεστοστερόνης. Αυτό οφείλεται στο ότι ο θερμοστάτης του εγκεφάλου, που εντοπίζεται στον υποθάλαμο, ξεγελιέται από τυχόν εκτενή έλλειψη της ορμόνης και θεωρεί ότι το σώμα έχει υπερθερμανθεί. Για να αντιμετωπίσει αυτή την αφύσικη κατάσταση δίνει εντολή στα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν ώστε να ψυχτεί ο οργανισμός. Αυτός είναι ο μηχανισμός που προκαλεί τις εξάψεις, δηλαδή στην ουσία και αντίθετα με την επικρατούσα αντίληψη γίνεται προσπάθεια να γίνει ψύξη παρά την αίσθηση καύσου που προκαλείται. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, περίπου εβδομηνταένα τοις εκατό των αντρών που υποφέρουν από εξάψεις θεωρούν ότι υποβαθμίζουν την ποιότητα του ύπνου τους, ενώ ένα εξήντα τοις εκατό εξομολογείται ότι υποβιβάζουν την ποιότητα ζωής τους.

Πώς αντιμετωπίζονται οι εξάψεις σε άντρες;

Κάποια φάρμακα της κατηγορίας των αντικαταθλιπτικών ή των επιλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης, χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που εκδηλώνονται σοβαρές εξάψεις σε άντρες. Όμως, προληπτικά οι άντρες από μια ηλικία μπορούν να εφαρμοσουν κάποιες συνιστώμενες μεταβολές στην καθημερινότητά τους. Για παράδειγμα, να μειώσουν το κάπνισμα και την κατανάλωση οινοπνεύματος, να εντείνουν την εκγύμνασή τους και να προτιμήσουν μια υγιεινή διατροφή, με έμφαση στους καρπούς και τα φρέσκα λαχανικά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ωμέγα τρία λιπαρά οξέα. Χαρακτηριστικά, μια μελέτη του Πανεπιστημίου Tufts αναφέρει ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας χούφτας αμυγδάλων από άντρες άνω των 50 ετών δρα θετικά στη γονιμότητά τους και ανακουφιστικά στην αντρική κλιμακτήριο.

Στις μέρες είναι πλέον κοινά παραδεκτό ότι η ανδρόπαυση είναι μια υπαρκτή ιατρική κατάσταση, που συμβαίνει στους περισσότερους άντρες μιας κάποιας ηλικίας, αν και φανερώνεται λιγότερο δραματικά από ότι η εμμηνόπαυση. Πρόκειται για μια προβλέψιμη συνέπεια της γήρανσης και μπορείτε να συζητήσετε με τον γιατρό της για τους ενδεδειγμένους τρόπους που θα σας ανακουφίσουν από τις συνέπειές της.Ο λογαριασμός μου Ο λογαριασμός μου

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στην χρησιμοποίηση των cookies από εμάς.

Κατάλαβα