Onlinefarmakeio24
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ισχυρή στύση
Kαλή τιμή
Χάπια ΣΔ

Ασκήσεις Kegel για γυναίκες και άντρες για ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους

Σε όλους έχει τύχει μια έντονη και ανεξέλεγκτη ανάγκη για ούρηση, που πλειστάκις δεν είναι εφικτή σε περιπτώσεις που ταξιδεύουμε, δεν είμαστε κοντά σε κάποια τουαλέτα, παρακολουθούμε κάποια ταινία στον κινηματογράφο ή κάποια ορχήστρα κλασικής μουσικής σε συναυλιακή αίθουσα. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει όταν σηκωνόμαστε μετά από πολύωρη εργασία σε καθιστική στάση και, βέβαια, όταν έχουμε πιει πολλά υγρά, μετά από μερικές μπίρες ή κοκτέιλ όλοι κάνουν μια βόλτα από το μπάνιο. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η αίσθηση γίνει μόνιμη και καταλήξει σε ακράτεια, όπως είναι ευρύτερα γνωστή η μη οικειοθελής ροή ούρων; Διαβάστε παρακάτω πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα και ταυτοχρόνως να βελτιωθεί η σεξουαλική απόδοση με μια σειρά ασκήσεων.

Τι είναι οι ασκήσεις πυελικού εδάφους

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι υπάρχει μια άσκηση που δεν απαιτεί παρά τριάντα δευτερόλεπτα από τον πολύτιμο χρόνο σας, γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε, στον εργασιακό χώρο, στην οικία, στο μετρό ή το λεωφορείο, και έχει απτά πλεονεκτήματα τόσο για την υγεία σας όσο και για την ερωτική σας ευεξία; 

Σχετικό Aρθρο: Παραγγελία & αγορά σε γενόσημα φάρμακα Levitra 10mg, 40mg, 60mg στην Ελλάδα

Θα αποφασίζατε να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας, εφ' όσον διαπιστώσετε τα ωφελήματά της; Ας δούμε τι είναι οι ασκήσεις πυελικού εδάφους, γιατί περί αυτών ο λόγος. Στόχος τους είναι να ενδυναμώσουν μια σειρά μυϊκών ομάδων και συναφών συνδέσμων που στηρίζουν ένα σύνολο οργάνων, που περιλαμβάνουν την ουροδόχο κύστη και το έντερο και που τιτλοφορείται πυελικό έδαφος.

Πώς ανακαλύφθηκαν οι ασκήσεις Kegel;

Οι ασκήσεις Kegel βαπτίστηκαν έτσι από τον γυναικολόγο και επίκουρο καθηγητή γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεκ Άρνολντ Κέγκελ, που γεννήθηκε στο Λένοξ της Νότιας Ντακότα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής το 1894. Έχοντας ξεγεννήσει πολλές γυναίκες στην καριέρα του, ο ιατρός παρατήρησε ότι πολύ συχνά παρατηρείται μια χαλάρωση και ατονία των πυελικών μυών μετά την εγκυμοσύνη και τη γέννα. 

Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει πρόπτωση μήτρας, ενώ πιο συνηθισμένη είναι η απώλεια της αίσθησης στον κόλπο. Ο Α. Κέγκελ επικέντρωσε την ιατρική του έρευνα για σχεδόν δυο δεκαετίες στην ανάπτυξη ειδικών ασκήσεων για αναστροφή αυτής της κατάστασης και δημοσίευσε ένα σχετικό ιατρικό άρθρο το 1942, όπου περιγράφει πώς με μόλις δύο με τέσσερις εβδομάδες ασκήσεων παρουσιάζεται θεαματική βελτίωση.

Σε τι ωφελούν οι ασκήσεις Kegel για γυναίκες;

Οι ασκήσεις Kegel για γυναίκες όχι μόνο βοηθούν στην αποφυγή της ακράτειας κοπράνων, όπως επίσης και της πρόπτωσης μήτρας ή εντέρου, αλλά μπορεί να συνδράμουν και στην καλύτερη σεξουαλική λειτουργία. Πράγματι, ο Δρ Κέγκελ ανακάλυψε ότι μια παράπλευρη δράση του γυμνάσματος των μυών είναι ότι πολλές γυναίκες βιώνουν συχνότερους, εντονότερους και γρηγορότερους οργασμούς.

Ποιες ασκήσεις πυελικού εδάφους είναι κατάλληλες για γυναίκες

Είναι πολύ εύκολο να αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις πυελικού εδάφους για γυναίκες. Αρχικά βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφθεί το WC για αδειάσετε και να αποφορτίσετε την κύστη σας. Στη συνέχεια, και αυτό είναι το πιο ουσιώδες βήμα, εντοπίστε προσεκτικά τους μυς που πρέπει να εξασκήσετε. 

Σχετικό Aρθρο: Αγορά 100mg Lovegra, το Viagra για γυναίκες στην Ελλάδα σε χαμηλή τιμή χωρίς συνταγή

Ξαπλώστε ανάσκελα κάπου αναπαυτικά, σε ένα στρώμα για γιόγκα για παράδειγμα ή σε ένα χαλί ή μοκέτα. Σκεφθείτε ότι έχετε αέρια στην στομαχική σας κοιλότητα και θέλετε να τα συγκρατήσετε ή ακόμη ότι σφίγγεστε με δύναμη γύρω από ένα ταμπόν. Μόλις επισημάνετε την ακριβή τοποθεσία των μυών, σφίξτε τους για τέσσερα έως έξι δευτερόλεπτα και χαλαρώστε για ανάλογο χρονικό διάστημα.

Καλύτερο σεξ με ασκήσεις Kegel για άντρες

Σε μια μελέτη τους που δημοσίευσαν στο τεύχος 1, τόμος Δ’, της Επιθ. Σεξουαλικής Ιατρικής τον Ιανουάριου του 2016, οι ερευνητές Ντέμπορα Κόχεν και Τζόσουα Γκονζάλες αναλύουν τον ρόλο των σχετικών μυών στη σεξουαλική δυσλειτουργία και την ανακούφιση που μπορεί να προσφέρουν οι ασκήσεις Kegel για άντρες και ειδικά σε όσους πάσχουν από παθήσεις του προστάτη και σύνδρομο πόνου στην πύελο. Ο τρόπος διενέργειας είναι ανάλογος με ότι ισχύει για τις γυναίκες. Ο άντρας πρέπει να εστιάσει στους μυς που σταματούν την ούρηση και να τους σφίξει για μικρό χρονικό διάστημα, χαλαρώνοντάς τους στη συνέχεια. Όταν εξοικειωθεί με την τεχνική της εκγύμνασης, μπορεί να ασκείται ακόμη και καθήμενος ή περπατώντας, όχι μόνο σε ύπτια θέση.

Πολλοί θεωρούν ότι το έργο του Δρα Κέγκελ είναι εξαιρετικά σημαντικό και τον κατατάσσει ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, καθώς εντόπισε την αιτία κάποιων κοινότατων ιατρικών καταστάσεων του γυναικείου φύλου. Με τις τεχνικές που επινόησε και που φέρουν το όνομά του βοήθησε εκατοντάδες εκατομμύρια γυναίκες να βελτιώσουν τη ζωή τους αλλά και να αντλήσουν περισσότερη απόλαυση από τον έρωτα.Ο λογαριασμός μου Ο λογαριασμός μου

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στην χρησιμοποίηση των cookies από εμάς.

Κατάλαβα