Onlinefarmakeio24
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ισχυρή στύση
Kαλή τιμή
Χάπια ΣΔ

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη και υπερτροφία: συμπτώματα, φάρμακα, θεραπεία

Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο η λέξη «προστάτης» ακούγεται συχνότερα στα αυτιά ενός άντρα. Αυτός ο αδένας, με μέγεθος ίσο με μια μπάλα του πινγκ πονγκ ή του γκολφ, έχει μεγάλη σημασία για την αναπαραγωγική λειτουργία του αντρικού οργανισμού, καθώς διοχετεύει σπερματικό υγρό, το οποίο επιτρέπει στα σπερματοζωάρια να επιβιώνουν μετά την παραγωγή τους από τους όρχεις και να μετακινούνται προς τον τελικό στόχο, που είναι η γονιμοποίηση ενός ωαρίου μέσα στη μήτρα.

Τι σημαίνει υπερτροφία προστάτη;

Από ανατομικής άποψης, ο προστάτης χωρίζεται σε ζώνες: τη μεταβατική, την κεντρική, την περιφερική και την ινομυώδη ζώνη. Πολύ συχνά η μεταβατική ζώνη διογκώνεται και πιέζει τις άλλες. 

Σχετικό Αρθρο: Αγορά για γενόσημο Cialis με Tadalafil στην Ελλάδα στα φαρμακεία

Ενδέχεται να μεγαλώσει τόσο πολύ που να εισχωρήσει μέσα στην κύστη και σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ανάπτυξη μέσου λοβού, που προκαλεί προβλήματα κατά την ούρηση.

Υπερτροφικός προστάτης, συμπτώματα και αιτίες

Παρά τις πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες που έχουν επικεντρωθεί στο θέμα, τα αίτια που μεγαλώνει σε μέγεθος ο προστάτης, συμπτώματα εμφανίζονται και προκαλούνται διάφορες οργανικές δυσκολίες. δεν είναι επακριβώς γνωστά. Πιθανολογείται ότι συνδέεται με αλλαγές στην κυτταρική δομή των όρχεων, όπως επίσης και στη μειωμένη έκκριση τεστοστερόνης, δύο παράγοντες που σχετίζονται άμεσα με τη γήρανση. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι άντρες που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση όρχεων για ιατρικούς λόγους, μετά από κάποια νεοπλασία π.χ., δεν παρουσιάζουν υπερτροφία.

Η καλοήθης υπερπλασία προστάτη συμβαίνει στο 50% των αντρών

Λέγεται ως χαριτολόγημα ότι η καλοήθης υπερπλασία προστάτη είναι τόσο κοινή που κάθε άντρας θα την εκδηλώσει αν ζήσει αρκετά χρόνια. Κάθε άντρας άνω των σαράντα έχει μια μικρή μεγέθυνση του αδένα, μια αναλογία που ανεβαίνει στο ενενήντα τοις εκατό για τους ογδοντάρηδες, όπως αναφέρει ο Κλάους Ρέρμπορν σε μια επισκόπηση της υπερπλασίας προστάτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ουρολογία» το 2005.

Όταν μεγαλώσει ο προστάτης θεραπεία υπάρχει

Καθώς πρόκειται για μια πολύ κοινή κατάσταση, που αποτελεί κανόνα και όχι εξαίρεση για τους άντρες που αποκαλούνται μεσήλικες, η ιατρική έρευνα έχει εστιάσει εδώ και πολλές δεκαετίες στο θέμα προστάτης και θεραπεία του και έχει να προτείνει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Οι περιπτώσεις με ήπια συμπτώματα δεν απαιτούν οποιαδήποτε αντιμετώπιση. Με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς, ο ιατρός μπορεί απλά να προτείνει μια εκτεταμένη ιατρική παρακολούθηση. Δηλαδή, αν η υπερπλασία δεν ενοχλεί, συνήθως θα συστήσει απλά μια εξέταση ανά έτος και ενδεχομένως δίαιτα και γυμναστική.

Αν όμως προκαλούνται προβλήματα στην καθημερινότητα του ασθενούς, όπως δυσκολία ούρησης και πόνος κατά τη διάρκεια της ούρησης, αιματουρία, κτλ , μπορεί να χρειαστεί μια χειρουργική επέμβαση. Οι λιγότερο παρεμβατικές επεμβάσεις μπορεί να γίνουν αυθημερόν χωρίς παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο και απαιτούν ελάχιστες ή καθόλου τομές, αν γίνουν ενδοσκοπικά, με ειδικό εργαλείο που μπαίνει στην ουρήθρα. Οι ανοικτές προστατεκτομές γίνονται όταν ο προστάτης έχει μεγαλώσει πολύ, συνήθως πάνω από εβδομηνταπέντε γραμμάρια.

Σχετικό Αρθρο: Παραγγελία Levitra 20mg χωρίς συνταγή από Ελλάδα σε χαμηλή τιμή

Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η χρήση λέιζερ πράσινου φωτός ή λέιζερ Holmium , που επιτρέπει αναίμακτη τομή και έξοδο από το νοσηλευτικό ίδρυμα μέσα σε ένα 24ωρο. Αποτελεσματική τεχνική είναι επίσης η διπολική διαθερμία, γνωστή και ως TURIS.

Τα ενδεδειγμένα φάρμακα για υπερτροφία προστάτη

Δύο είναι οι κύριες κατηγορίες δραστικών ουσιών που περιέχουν τα φάρμακα για υπερτροφία προστάτη . Οι αναστολείς της 5α-ρεδουκτάσης μπορεί να μειώσουν την πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης, αλλά ίσως προκαλέσουν προβλήματα στύσης. Και οι α-ανταγωνιστές που δρουν αμέσως αλλά εμφανίζουν μερικές παρενέργειες, όπως κούραση, ζάλη και δυσκολία εκσπερμάτωσης. Μπορεί να γίνει και συνδυασμός των δύο ουσιών ή ακόμη και να προστεθούν αντιμουσκαρινικοί παράγοντες σε περίπτωση υπερευαίσθητης ουροδόχου κύστης.

Φυσικά φάρμακα για προστάτη

Ο καλοήθης μεγεθυμένος προστάτης μπορεί να προκαλέσει διάφορες ανδρολογικές δυσκολίες, κυρίως ουρολογικού και σεξουαλικού χαρακτήρα, που πιθανόν να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής του ασθενή. Όπως αναφέρει ο ερευνητής Τζιοβάνι Εσπινόζα στη μονογραφία του, που δημοσιεύτηκε στην έκδοση «Τρέχουσα Γνώμη Ουρολογίας» τον Ιανουάριο του 2013, υπάρχουν κάποια συμπληρώματα και φάρμακα εναλλακτικής ιατρικής που έχουν επίδραση στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Κάποια από αυτά είναι:

Pygeum Africanum

Περιέχει πολλά λιπαρά οξέα και στερόλες που έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση στο ουροποιητικό σύστημα.

Έλαιο Babassu

Το μπαμπασού ή Orbignya speciosa όπως είναι η επιστημονική του ονομασία είναι ένας αυτοφυής φοίνικας της Βραζιλίας, που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική των ιθαγενών για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών του ουροποιογεννητικού.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση μεγέθους του προστάτη, μια εντελώς κανονική κατάσταση για την πλειοψηφία των αντρών, είναι αντιμετωπίσιμα συνήθως με συντηρητική αγωγή. Ο εντεταλμένος ιατρός θα κρίνει αν χρειάζεται κάποια περαιτέρω θεραπεία ή επέμβαση κρίνοντας από τη γενικότερη κλινική εικόνα της υπερτροφίας.Ο λογαριασμός μου Ο λογαριασμός μου

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στην χρησιμοποίηση των cookies από εμάς.

Κατάλαβα