Onlinefarmakeio24
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ισχυρή στύση
Kαλή τιμή
Χάπια ΣΔ

Ολιγοσπερμία: Θεραπεία για την εκσπερμάτωση μικρής ποσότητας σπέρματος

Το αντρικό φύλο είναι περισσότερο ανταγωνιστικό από το γυναικείο και αυτό αποδίδεται σε λόγους ενστίκτου και κοινωνικής οργάνωσης. Όπως τα αρσενικά ζώα μάχονται, με νύχια, δόντια, δαγκάνες ή κέρατα, για να επικρατήσει ο ισχυρότερος και ως έπαθλο του θριάμβου του θ α ζευγαρώσει με το θηλυκό, έτσι και οι άντρες ανταγωνίζονται σε κάθε τομέα, στον αθλητισμό, το γραφείο, στους αυτοκινητόδρομους όταν οδηγούν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα… Και αυτή η ενδογενής ιδιότητα της αντρικής ψυχοσύνθεσης εκδηλώνεται στον υπ ερθετικό βαθμό σε ότι αφορά τη σεξουαλική ταυτότητα. Ο άντρας τρέφει προς τα γεννητικά του όργανα συναισθήματα υπερηφάνειας, τα νοιάζεται, ανησυχεί γι’ αυτά και επιζητά την σύγκριση με άλλους άντρες.

Ποια ποσότητα εκσπερμάτωσης είναι φυσιολογική;

Αυτή η ανταγωνιστική σύγκριση ισχύει και την εκσπερμάτωση , ποσότητα του σπέρματος που παράγεται κατά τον οργασμό με άλλα λόγια, την οποία ορισμένοι αντιπαραβάλλουν με σκηνές τελειώματος στις ακατάλληλες για ανηλίκους βιντεοταινίες και αισθάνονται μειονεκτικά. 

Σχετικό Aρθρο: Αγορά 100mg Viagra με αντικαταβολή και χωρίς συνταγή στην Ελλάδα

Πόσο σπέρμα εκβάλλεται όμως από έναν κανονικό άντρα; Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ιστοσελίδα του το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, σε κάθε κορύφωση ο άντρας απελευθερώνει από ενάμιση έως πέντε χιλιοστά του λίτρου σπέρματος. Ας πούμε, λίγο παλιομοδίτικα, ότι το 1.5ml αντιστοιχεί σε όγκο περίπου ενός τρίτου από ένα κοχλιάριο του γλυκού.

Πώς θα κρίνει ο γιατρός αν έχω μικρή ποσότητα σπέρματος;

Για να δει αν έχετε μικρή ποσότητα σπέρματος και να κάνει άλλες αναλύσεις ο γιατρός θα σας ζητήσει ένα δείγμα, όπως είναι λογικό. Για να το συλλέξετε έχετε την επιλογή ανάμεσα σε 4 τρόπους: τον αυνανισμό, τη διείσδυση με προφυλακτικό, την απόσυρση πριν την εκσπερμάτωση και (τον πιο δυσάρεστο από τους τέσσερις) τη διοχέτευση ηλεκτρικού ρεύματος σε ειδικά επιλεγμένα σημεία. Το δείγμα πρέπει να φτάσει στο εργαστήριο μέσα σε μία ώρα το πολύ, γι’ αυτό συνήθως λαμβάνεται στις εγκαταστάσεις του διαγνωστικού κέντρου.

Τι κάνω αν διαπιστώσω μικρή ποσότητα εκσπερμάτωσης;

Η ποσότητα υπόλευκου, κολλώδους και παχύρευστου υγρού που εκρέει από την ουρήθρα τη στιγμή της αισθητηριακής έκρηξης που καλείται οργασμός, μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Είναι φυσιολογικό να γίνεται εκσπερμάτωση όλο και πιο μικρή ποσότητα όσο αυξάνεται η ηλικία και ειδικά μετά τα πενηνταπέντε. Απολύτως νορμάλ επίσης είναι να μειώνεται η ποσότητα αν υπάρχει τακτικό «άδειασμα» του σπέρματος. Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Translational Andrology & Urology (T.A.U.) τον Οκτώβριο του 2016, ζητήθηκε από είκοσι άντρες να εκσπερματώνουν καθημερινά για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. Ο όγκος του σπέρματος ήταν κατά μ.ό. 3,8 χιλιοστόλιτρα με απόκλιση +/- 1,7 ml την πρώτη ημέρα, αλλά μειώθηκε σε μόλις 2,3 ml συν πλην 0,9 ml την 14η ημέρα. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επιδράσουν είναι η διατροφή, το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, κτλ.

Τι δείχνει το νερουλό σπέρμα;

Υπάρχει μια σχετική σύγχυση ως προς τον όγκο του σπέρματος που εκκρίνεται και την γονιμότητα του σπέρματος, που εξαρτάται από τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Γενικόλογα, πολλές αιτίες μπορούν να προκαλέσουν νερουλό σπέρμα. Η πιο συχνή είναι η ολιγοσπερμία, όταν δηλαδή μετριούνται λιγότερα από δεκαπέντε εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος. Μια άλλη αιτία είναι οι συχνές εκσπερματώσεις, κάτι που μπορεί να συμβεί συχνά στους έφηβους που ανακαλύπτουν τη γοητεία της πορνογραφίας και περνούν πολλές ώρες μπροστά στο λάπτοπ τους. Ακόμη, το νερουλό σπέρμα μπορεί να δείχνει μια ανεπάρκεια ψευδαργύρου, μιας ουσίας απαραίτητης για τη σωστή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Υπάρχει θεραπεία για την ολιγοσπερμία;

Ακόμη και αν διαπιστώστε ολιγοσπερμία, θεραπεία δεν πρέπει να ψάξετε στις περισσότερες των περιπτώσεων. Του λόγου το αληθές διαβεβαιώνουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής το 2018. Το ερώτημα που τέθηκε στις συμμετέχουσες ήταν αν έχει σημασία η ποσότητα και η ένταση της ροής του σπέρματος όταν ο άντρας ολοκληρώνει. Τριανταοκτώ γυναίκες στις εκατό είπαν ότι ουδόλως τις απασχολούσε αυτό. Μία στις δύο μάλιστα είπε ότι είναι πλήρως αδιάφορο αν ρεύσει σπέρμα ή όχι. Μόνο δεκατρία τοις εκατό έκρινε ότι η ποσότητα αντανακλά την επιτυχία της γυναίκας να δώσει ικανοποίηση στο αρσενικό και την ελκυστικότητά της, πόσο δηλ. ποθητή είναι.

Αν όλα τα υπόλοιπα βαίνουν καλώς, η ένταση και η ισχύς του πίδακα που αναβλύζει από το εργαλείο σας δεν πρέπει να σας απασχολεί ουδαμώς. Μόνο αν παρατηρήσετε κάποια απότομη μείωση ή κάποια άλλα ανησυχητικά σημάδια, όπως αλλαγή χρώματος θα πρέπει να σκεφτείτε να περάσετε από κάποιο ειδικό ιατρείο για μια εμπεριστατωμένη διάγνωση.Ο λογαριασμός μου Ο λογαριασμός μου

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στην χρησιμοποίηση των cookies από εμάς.

Κατάλαβα