Onlinefarmakeio24
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Ισχυρή στύση
Kαλή τιμή
Χάπια ΣΔ

Συμπτώματα έλλειψης τεστοστερόνης στους άνδρες και θεραπεία για αύξησή της

Το ενδοκρινικό σύστημα, που καλείται ενίοτε και ορμονικό σύστημα, αποτελείται από ενδοκρινείς αδένες που εκκρίνουν μια σειρά ουσιών ονομαζόμενες ορμόνες, με τις οποίες ρυθμίζονται διάφορες λειτουργίες του σώματος. Μεταξύ των αδένων αυτών είναι η υπόφυση, οι ωοθήκες, ο θυρεοειδής, κ.ά. Μία από αυτές τις ορμόνες είναι και η τεστοστερόνη, η οποία ρυθμίζει τη σεξουαλική λειτουργία και παράγεται από τους όρχεις στους άντρες.

Ποια είναι τα συμπτώματα έλλειψης τεστοστερόνης;

Πολλές φορές μια ήπια έλλειψη δε γίνεται αντιληπτή. Τα συμπτώματα έλλειψης τεστοστερόνης διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία και τη σωματική κατάσταση κάθε άντρα. Το πιο εμφανές, που γίνεται άμεσα αισθητό είναι η ερωτική ραθυμία, η σεξουαλική αδράνεια, όταν δηλαδή δε νιώθεις ισχυρό κίνητρο να ερωτοτροπήσεις, απεναντίας το όλο θέμα σου φαντάζει αδιάφορο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει και το πανωσήκωμα του πέους, δηλαδή να προκαλέσει κάποια μορφή ανεπάρκειας στη στύση. Η έλλειψη τεστοστερόνης μπορεί επίσης να επιφέρει:

Τι σημαίνει χαμηλή τεστοστερόνη;

Εάν το επίπεδο αυτής της αντρικής ορμόνης είναι κάτω από τριακόσια νανογραμμάρια ανά δεκάλιτρο , τότε μπορούμε να μιλάμε για χαμηλή τεστοστερόνη. Αντίστοιχα, το ανώτατο όριο είναι περίπου στα χίλια διακόσια ng ανά dl. Αυτές οι ποσότητες ανιχνεύονται με μια απλή εξέταση αίματος.

Σχετικό Αρθρο: Αγορά Kamagra Oral Jelly 100mg σε χαμηλές τιμές online χωρίς συνταγή

Υπάρχουν ποικίλες αιτίες λόγω των οποίων ένας άντρας μπορεί να παρουσιάσει ανεπαρκή έκκριση αυτής της τόσο σημαντικής ουσίας. Μεταξύ άλλων μπορεί να οφείλεται σε παχυσαρκία, διαβήτη, λήψη αναβολικών από αθλητές του bodybuilding, αλκοολισμό, διάφορες ασθένειες και μολύνσεις, τραύματα στον εγκέφαλο και άλλες αιτίες.

Πότε παρουσιάζεται έλλειψη τεστοστερόνης στους άνδρες;

Η παραγωγή τεστοστερόνης κορυφώνεται στην ηλικία των τριάντα, για έναν άρρενα που αναπτύσσεται φυσιολογικά. Μετά τα 30 η παραγωγή της μειώνεται κατά περίπου ένα τοις εκατό σε ετήσια βάση. Αυτό δεν είναι αφύσικο, καθώς συγκαταλέγεται στις συνέπειες της αναπόφευκτης γήρανσης του οργανισμού. Είναι προφανές ότι στην έκτη ή την έβδομη δεκαετία της ζωής ενός άντρα κυκλοφορεί πολύ λιγότερη τεστοστερόνη στον οργανισμό, κάτι που σημαίνει έλλειψη τεστοστερόνης στους άντρες.

Πώς επιτυγχάνεται η αύξηση τεστοστερόνης στους άνδρες

Συχνά η χαμηλή παραγωγή αυτής της ουσίας πηγάζει από λανθασμένο τρόπο ζωής και μια αλλαγή στην καθημερινότητα μπορεί να έχει καθοριστική συμβολή στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Πριν προβεί ο άντρας σε ριζικότερες κινήσεις, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους εξής τρόπους για να δοθεί έναυσμα για φυσική αύξηση τεστοστερόνης στους άνδρες, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα:

  • Σωματική άσκηση και ειδικότερα αναερόβια γυμναστική με βάρη.
  • Μείωση του στρες και συνακολούθως της έκκρισης κορτιζόλης, μιας ορμόνης που δρα ανταγωνιστικά με την τεστοστερόνη.
  • Πρόσληψη βιταμίνης D ή τακτική έκθεση στον ήλιο. Μια έρευνα Γερμανών επιστημόνων που χορήγησαν βιταμίνη D και ουσία placebo σε μια ομάδα εθελοντών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση τριών χιλιάδων μονάδων (IU) βιταμίνης D3 ημερησίως αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης κατά περίπου εικοσιπέντε τοις εκατό.
  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Ο ερευνητής Πλάμεν Πένεφ δημοσίευσε μια μελέτη για τη σχέση ύπνου και τεστοστερόνης, όπου διαφαίνεται ότι όσοι κοιμούνται μόνο τέσσερις ώρες τη μέρα έχουν πολύ χαμηλές τιμές, ενώ με κάθε ώρα ύπνου επιπλέον η στάθμη της ορμόνης ανεβαίνει κατά περίπου δεκαπέντε τοις εκατό.

Υπάρχει θεραπεία της έλλειψης τεστοστερόνης;

Η χορήγηση τεστοστερόνης είναι ιατρικά αποδεκτή για τη θεραπεία του υπογοναδισμού, ενώ υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το πόσο μπορεί να αποβεί χρήσιμη η θεραπεία της έλλειψης τεστοστερόνης όταν αυτή οφείλεται στη φυσική γήρανση. Ο θεράπων ιατρός σας είναι ο μόνος κατάλληλος να υποδείξει την ενδεικνυόμενη αγωγή, καθώς γνωρίζει το ιστορικό και τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού σας. Κυκλοφορούν στην αγορά πολλά σκευάσματα, σε διάφορες μορφές, όπως τζελ , διαδερμικά έμπλαστρα, σφαιρίδια που εμφυτεύονται υποδόρια και ενέσιμες αμπούλες.

Η δράση κάποιων φυτικών εκχυλισμάτων στην αύξηση τεστοστερόνης , τα οποία μπορείτε να βρείτε ως σκεύασμα σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και e-shop, έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Μεταξύ αυτών:

Ασβαγκάντα

Η δράση αυτού του βοτάνου είναι γνωστή στην αγιουβερδιανή ιατρική. Π ροέρχεται από την Ανατολή και ειδικότερα από την Ινδία. Ετυμολογικά, η λέξη προέρχεται από τις γλωσσολογικές ρίζες «άσβα» που σημαίνει «άτι» και «γκάντα» που σημαίνει «οσμή», δηλαδή το ιδρωμένο άλογο. Σε μια πιλοτική έρευνα, άντρες με χαμηλό ποσοστό σπέρματος έλαβαν το ινδικό βοτάνι καθημερινά, για χρονική περίοδο 3 μηνών, στο πέρας της οποίας το επίπεδο τεστοστερόνης ανέβηκε κατά μέσο όρο δεκαεπτά τοις εκατό.

Σιλατζίτ

Μια ουσία που είναι επίσης γνωστή από την Αγιουβέρδα και είναι γνωστή ως Asphaltum ή πιο ποιητικά «ιδρώτας του βράχου». Βρίσκεται στις οροσειρές των Ιμαλαΐων και του Καυκάσου, όπου στάζει από τις χαραμάδες της πέτρας, όταν ο ήλιος ανεβάσει τη θερμοκρασία. Κυκλοφορεί σε μορφή αλοιφής.

Με την πάροδο των ετών, είναι αναπόφευκτο να μειώνονται τα επίπεδα τεστοσ τερόνης στον αντρικό οργανισμό. Είναι μια φυσική διεργασία που προκαλεί ο πανδαμάτωρ χρόνος και που πρέπει να αποδεχτεί κάθε θνητός. Αν όμως παρατηρηθούν ανησυχητικά συμπτώματα, τον λόγο έχει ο αρμόδιος ιατρός.Ο λογαριασμός μου Ο λογαριασμός μου

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στην χρησιμοποίηση των cookies από εμάς.

Κατάλαβα